Hofnar

Ik treed op als hofnar en help je communiceren vanuit begrip van de onderstroom in je organisatie. Ik vertel wat anders onbesproken blijft. Zie je het nog scherp? Ook als je in de spiegel kijkt? Weet en begrijp je wat er speelt? Waar dat gevoel van onzekerheid of weerstand vandaan komt? Heb je voldoende oog en oor voor wat er leeft onder medewerkers?

Vertrouwen
Als je hier hulp bij kunt gebruiken, dan bied ik je zicht op en begrip van de onderstroom in je team of organisatie.
De onderstroom is wat zich onder de waterlijn bevindt: de onzichtbare, ongeschreven regels die bepalend zijn voor het gedrag van mensen in de organisatie. Aandacht voor en begrip van die onderstroom zijn essentieel om een team of organisatie zo effectief mogelijk te laten draaien.
Als hofnar ben ik onbevangen, kritisch en opbouwend, ik denk out of the box en stel veel vragen. Hiervoor is vertrouwen noodzakelijk. Ik vervul tijdelijk een rol die je eigen medewerkers zouden moeten vervullen. En ik kan je na een tijdje vertellen waarom zij dat niet doen. En samen met je sparren over hoe je dat (samen met hen) het best kunt veranderen. Daar heeft iedereen profijt van. 

Investeren
Wie de onderstroom begrijpt, weet waarin hij moet investeren om zijn team/organisatie zo plezierig en effectief mogelijk te laten draaien. Ook bij die investering help ik graag.
Moet je vaker voor de troepen staan? Meer voorbeeldgedrag tonen? Meer in dialoog met je medewerkers? Kunnen je verhalen meer inhoud gebruiken? Of juist meer beelden? Ik help je met het onderzoeken en aanscherpen van je communicatie(stijl). Met blijvend resultaat.  

people